Bijbel Journaling #29 Tent – Psalm 27

Vorige week zondag ging een preek bij ons over 2 Koningen 7, over hongersnood in Samaria en het tentenkamp van de Assyriërs. Ik tekende bij de prekening (die ik zaterdag ga laten zien) een paar tenten en realiseerde me dat het er best leuk uitzag. Tijd om dit ook in de Bijbel te maken…

Ik herinnerde me dat er in een van de psalmen ook iets stond over een tent. Ik had een regel uit een van de berijmde psalmen uit 1773 in mijn hoofd (zie, die zijn ook nog ergens goed voor!). Ik had deze twee regels in mijn hoofd: Mij bergen in’t verborgen van Zijn tent, en op een rots verhogen uit d’ ellend’.

En ik kon de melodie zo gauw niet plaatsen… Dus ging ik maar zoeken en al snel kwam ik uit bij psalm 27. En toen vond ik het wel heel dom van mezelf dat ik dat niet eerder had bedacht, want psalm 27 behoort toch wel tot de categorie psalmen die ik graag lees en zing, maar dan vooral het laatste vers, zowel berijmd als onberijmd.

Terwijl ik de tent tekende en kleur gaf, kwam het lied ‘You are my hiding place’ in mijn hoofd, ook wel bekend in het Nederlands als ‘U bent mijn schuilplaats, Heer.’ Dat vond ik wel een mooie tekst om erbij te letteren. Ik heb eerst een paar keer geoefend in mijn handletterboek en uiteindelijk vind ik het zelf erg goed gelukt. Ik hoop dat jullie deze bladzijde ook mooi vinden:

Achteraf bedacht ik me dat ik de tent ook wel een kleur had kunnen geven, dat ik dat misschien nog wel leuker had gevonden. Maar gedaan is gedaan en zo is-tie ook wel creatief. Wat driehoekige, zwarte stickers maakten het af.

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *