Weekly #28 vakantie!

En dit was alweer de eerste week van mijn vakantie. Nog een weekje thuis in Nederland en dan hoop ik voor vier weken naar Engeland te gaan. Dit jaar wat korter dan anders en ergens is het ook wel wennen, dat ik in de zomer thuis ben. Maar goed, het is maar voor deze twee weken. Kijk je mee naar mijn afgelopen week?

Ik heb erg weinig weekdoelen gehaald, maar omdat het vakantie is geeft dat niet. De dingen die moesten gebeuren zijn gelukkig wel gebeurd. Had ik vorige week veel gelezen, de afgelopen week kwam er weinig van. Ondanks dat ik heel vaak wilde gaan lezen, vond ik toch elke keer weer iets anders wat nog gedaan moest worden.

Zondag was de eerste dag dat ik eten klaarmaakte. Ik maakte een (glutenvrije) pastasalade, volgens een recept van Miss Glutenvrij. Hij was erg lekker! De andere recepten die ik deze week heb uitgeprobeerd staan onderaan in één foto.

Maandagochtend ben ik lekker gaan skeeleren. In mijn hippe broek met palmbomen. Ik ben echt dol op die broeken van de HEMA. Ze zitten lekker als sportbroek, pyjamabroek en relax broek. En je ziet er ook nog eens een beetje hip uit 😉

Dinsdagochtend ging ik zwemmen. Ik wilde eerst gaan fietsen, maar uiteindelijk had ik er toch niet zo heel erg veel zin in. Het zwembad alleen vond ik al een prestatie.

Woensdag deed ik iets wat ik altijd voor of in de zomervakantie moet doen van mezelf. Mijn bureau opruimen. Het is er altijd een enorme bende na zo’n schooljaar. Ik heb nu gelukkig een heleboel boeken in een doos kunnen stoppen omdat ik ze (voorlopig) niet meer nodig heb.

Selfie op donderdag. Ik had bedacht dat ik, omdat ik de laatste tijd zoveel kook, wel een schort moest hebben. En toen bedacht ik me opeens dat ik er nog eentje had liggen. Vier jaar geleden ben ik naar Schotland op vakantie geweest en toen heb ik dit leuke Nessie schort gekocht.

Vrijdag ben ik gaan winkelen. Aankomende vrijdag heb ik een bruiloft en ik had gewoon nog steeds geen leuke jurk (FYI: ik weet nog maar een paar weken dat ik de hele dag naar die bruiloft moet, dus klinkt het wat minder erg). Het was de laatste dag dat ik gratis kon reizen, dus ging ik naar Utrecht. Naast 3 jurkjes (waarvan 2 enorm in de aanbieding) kocht ik ook al deze leuke shirtjes en truitjes. Die zwart met witte stippen is een truitje en heeft hele leuke strepen op de mouwen. Die met de vlinders is driekwart mouwen en de rest heeft allemaal korte mouwen. Ik kocht trouwens ook een superleuke hoes voor m’n Bullet Journal, die ben ik vergeten op de foto te zetten, maar het was er eentje met Snoopy erop.

En zaterdag ben ik met mijn ouders naar mijn opa en oma geweest. Het was al heel erg lang geleden dat ik ze gezien had, ook voor mijn ouders. Mijn opa en oma wonen sinds september vorig jaar in Zwijndrecht en dat is gewoon enorm ver reizen voor ons. Ik reed ons weer naar huis.

En dat was weer een week. Komende week heb ik dus een bruiloft en ik ben van plan om weinig in te plannen op de andere dagen, zodat ik lekker veel kan lezen, daar heb ik echt zin in!

Als bonus nog een foto met alle recepten die ik deze week heb uitgeprobeerd en een linkje naar de website met het recept:

  • Linksboven is geen recept natuurlijk, dat zijn gewoon drie meloensoorten in blokjes. Ze waren bij de Albert Heijn in de aanbieding, dus ik kon ze niet laten liggen. Elke ochtend nam ik lekker een bakje fruit met onder andere meloen.
  • Rechtsboven is een vegetarische rijstschotel. Volgens het recept moest er kippenbouillon in, maar daar hadden we geen glutenvrije versie van, dus heb ik groentebouillon gebruikt. Ik vond het best te eten, maar mijn ouders waren er niet zo gecharmeerd van.
  • Links in het midden is een heerlijk paleo ontbijtje. Veel van de recepten binnen het paleo dieet zijn glutenvrij en ik was nog op zoek naar alternatieve ontbijtjes. Hier vind je het recept. Ik vond het, tot mijn grote verrassing, erg lekker en zat er echt vol van!
  • Rechts in het midden mijn favoriete maaltijd van de hele week! Krokante kip in zoetzure saus. Op Facebook kwam er een reclame voorbij van Schär, dat is ook waar ik het recept vandaan heb. Mijn vader vond dit het lekkerste probeersel van de hele week.
  • Linksonder het toetje na de kip in zoetzure saus. Gezond ananas ijs van Karlijns Kitchen.
  • En als laatste een smoothie die ik vrijdagochtend had. Zaterdag had ik ook nog een wat alternatiever ontbijtje, maar daar ben ik vergeten foto’s van te maken. Hier vind je het recept voor de smoothie. Ik vond hem op zich wel lekker, maar toen ik eenmaal voller begon te raken was ik hem echt zat.

Hopelijk vond je het ook leuk om al mijn geprobeerde recepten te zien en erover te lezen.

Ik begin vanaf deze week een iets andere indeling op mijn blog, qua thema’s. Je kunt in het postje: ‘Over mij & dit blog’ over deze verandering lezen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon afwachten hoe het gaat 😉

Ik wens je een fijne week!

Liefs,

Mirjam

2 gedachten over “Weekly #28 vakantie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *