Bijbel Journaling #30 Cactus

Tijdens mijn vakantie in Engeland heb ik veel in mijn ‘oude’ journaling Bijbel gejournaled, een NIV. Ik had er voor gekozen om deze mee te nemen, omdat ik hierin veel met potlood had gewerkt en dat wilde ik niet in mijn ESV doen. Tijdens de vakantie ben ik erachter gekomen dat journalen met potlood eigenlijk ook best heel leuk is. De komende weken een aantal creaties die ik in Engeland maakte.Ā 

De allereerste bladzijde heb ik gemaakt bij 1 Koningen 19. een bladzijde die ik al een hele tijd in mijn hoofd had, maar niet kon maken in de ESV omdat ik daar bij 1 Koningen 19 al wat anders had gemaakt. Ik houd van cactussen en verwerk deze graag in mijn Bijbel. Ik vond het wel passen bij een depressieve Elia die in de woestijn onder een struik zit en wenst te sterven. Het lied wat ik hierbij in mijn hoofd had was ‘Vreugde van mijn hart’, van Sela.

Soms voel ik me net als Elia. Droog, zinloos. Maar, in de geschiedenis van Elia lezen we dat er een Engel van God komt die hem brood en drinken geeft. Tot twee keer toe. En daar krijgt Elia genoeg kracht door om 40 dagen aan een stuk door, door de woestijn te reizen. Hij komt tenslotte bij Horeb uit, waar hij een persoonlijke ontmoeting met God heeft. Wat het mij geleerd heeft is Gods ondersteuning zien en aanvaarden in moeilijke tijden, want op Zijn tijd zal Hij het ook belonen!

Ik tekende eerst de cactussen met potlood, vervolgens trok ik ze over met fineliner. Erna heb ik alles ingekleurd. Tenslotte met de signo uniball pen witte accenten aangebracht en het geheel afgemaakt met twee cactusstickers van de Paperchase šŸ™‚

Liefs,

Mirjam

 

EĆ©n gedachte over “Bijbel Journaling #30 Cactus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *