Bijbel Journaling #31 Vuurtoren

Zoals je vorige week hebt kunnen lezen heb ik in Engeland veel Bijbel Journaling bladzijdes in mijn ‘oude’ NIV Bijbel gemaakt, met potlood. Vandaag laat ik je er weer eentje zien!

Tijdens een van de kerkdiensten in Engeland zongen we het lied ‘Lighthouse’ van Rend Collective. Ik ben inmiddels fan van hun liedjes en Lighthouse staat in mijn top 3. Ik moest hem dus écht wel verwerken in mijn Journaling Bijbel. Op internet zocht ik welk Bijbelgedeelte tot inspiratie was bij het maken van het lied en verrassend genoeg bleek dat Nehemia 9 te zijn. In dat gedeelte wordt de geschiedenis van het volk Israël verteld aan de ballingen die terug zijn gekomen in Jeruzalem. Zodat ze nooit zullen vergeten wat God allemaal voor hen gedaan heeft. Een van de wonderen was dat Hij hen voorging in de wolkkolom en vuurkolom, dit komt tot uiting in de tekst: Fire before us, You’re the brightest, You will lead us through the storms!

Ik koos ervoor om een vuurtoren te tekenen (natuurlijk). Omdat ik dit uit losse pols deed – meteen met fineliner, zonder potlood – ging het niet helemaal goed, maar uiteindelijk vind ik hem echt wel tof geworden! De golven zijn lekker wild geworden, maar de vuurtoren staat stevig op een rots en leidt een schip veilig naar de kust. Ik letterde nog de woorden my lighthouse en kleurde het geheel toen in! Ik vind hem best wel tof geworden!

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *