Bijbel Journaling #32 Psalm 88

Vandaag laat ik je weer een bladzijde zien uit mijn NIV journaling Bijbel, voor mij beter bekend als de Bijbel waar het allemaal mee begon en waar ik voornamelijk met potlood in werk. 

Al een paar maanden geleden hoorde ik op Youtube het lied ‘Weep with me’ voorbij komen, van (verrassend) Rend Collective. Een bepaalde zin bleef in mijn hoofd hangen: What You show in the light is still true in the dark! Ik schreef hem op in mijn Bullet Journal, zodat ik er nog eens naar kon kijken en toen ik door mijn BuJo heen bladerde en het weer zag staan besloot ik een Bijbel gedeelte te zoeken wat hier bij paste en het dan journalen. Ik kon even niets vinden, tot ik dacht aan iets wat een dominee een keer had gezegd, dat zelfs de meest depressieve psalm, nummer 88, nog iets van hoop had. Ik zocht psalm 88 op en het paste perfect! De psalm begint met een belijdenis: Lord, You are the God who saves me… In vers 13 en 14 vraagt Heman zich af waarom God niet naar zijn gebed luistert: But I cry to You for help, Lord: in the morning my prayer comes before You. Why Lord, do You reject me and hide Your face from me?

Soms twijfel ik, niet zozeer aan God, want Hij is de God die mij gered heeft. Ik twijfel weleens of mijn geloof wel écht is, of ik het me niet maar verbeeld heb. En als het nu gebeurt denk ik aan dit lied. Mijn gevoel zegt misschien dat het niet waar is, dat God niet mijn God is, maar omdat mijn gevoel in het duister tast, betekent niet dat wat God toen het licht was heeft laten zien niet waar is! En dat is geloof, weten dat het waar is, ook al lijkt het anders!

Ik had al wel bedacht wat ik wilde tekenen, namelijk een lampje met erin de woorden van het lied. Het lampje staat uit, het is donker. Maar Gods beloften blijven waar, ook al is het donker!

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *