Bijbel Journaling #34 Reddingsboei

Een tijdje geleden zag ik deze prachtige Bijbel Journaling bladzijde op Instagram voorbij komen. Ik maakte er een screenshot van (dat doe ik tegenwoordig met alles wat ik tegenkom en wel interessant vind) en toen ik een tijdje later inspiratie zocht om te Bijbeljournalen kwam ik deze bladzijde weer tegen. Hoog tijd om mijn eigen versie te maken!

Reddingsboeien heb ik altijd interessant gevonden. Sowieso alles wat met een zeethema te maken heeft. Twee weken geleden hebben jullie ook al mijn vuurtoren gezien, dat vind ik ook geweldige gebouwen! Ik zocht naar een tekst die over redding gaat en kwam uit bij Joël 2, waar – in het Engels – staat: And everyone who calls on the name of the LORD will be saved. Een gedeelte wat wel bekend voor komt, omdat Petrus het citeert in zijn toespraak op de Pinksterdag. Een gedeelte wat elk jaar wel een aantal keer gelezen wordt.

Zo’n overbekende tekst goed tot je door laten dringen is geen gemakkelijke opgave. Het staat er echt, een ieder die de naam van God zal aanroepen, zal zalig worden. Waarom twijfelen dan zoveel mensen aan Gods genade? Waarom heb ik zelf weleens mijn twijfels? God is die reddingsboei! Als je aan het verdrinken bent, dan is toch het enige wat je nodig hebt een reddingsboei?! En stel, er staat een persoon aan de kant die je een reddingsboei kan toegooien, dan twijfel je er toch niet aan dan dat die persoon het doet als jij roept dat je anders verdrinkt? Het staat hier zwart op wit: Een ieder die de naam van de HEERE aanroept, zal zalig worden, die zal gered worden!

Voor het plaatje gaan natuurlijk alle credit s naar Jenn. Het verschil met mijn plaatje is dat ik potlood heb gebruikt om het in te kleuren.

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *