Haakperikelen #2 ledikantdekentje

Hoi!

Nu de deken voor mijn tante bijna af is (echt, ik hoef nog maar iets van 10 toeren šŸ™‚ ) ben ik alvast begonnen aan een nieuw projectje. Een dekentje voor het ledikantje wat bij mijn ouders staat.Ā 

Mijn ouders hebben een vaste oppasdag. Ze passen dan in ieder geval op mijn oudste nichtje en neefje. Soms komt mijn jongste nichtje ook. Daarom hebben mijn ouders ook een ledikantje, want ja, die kinderen moeten ergens slapen ;-). Toen nichtjelief A. bijna 4 jaar geleden geboren werd, was mijn moeder heel enthousiast begonnen aan een dekentje voor in het ledikantje. Helaas kreeg ze al snel last van haar handen en kon ze het niet af maken. Eerst wilde ze het nog heel langzaam doen, een toer per week ofzo, maar het ging echt niet meer. Ik was gewoon vrolijk aan het haken, zoals altijd, in tussentijd heb ik wel vier of vijf grote dekens/spreien gehaakt.

Het dekentje raakte een beetje in de vergetelheid, het tasje met de bolletjes en een stukje heeft bijna 2 jaar onaangeraakt aan de verwarming gehangen. Tot vorige week vrijdag. Mijn moeder had even geleden al aan mij gevraagd of ik het dekentje af wilde haken. En vrijdag had ik zin in wat anders, dus toen ben ik daar aan begonnen. Ik haak het dekentje niet af, maar ben opnieuw begonnen. Ik haak een stukje losser dan mijn moeder en we wilden allebei graag een andere steek. Dat is de V-stitch geworden. Heel simpel, maar wel een leuk resultaat, kijk maar:

Je bent ook een stuk sneller klaar met een toer dan bij die enorme tweepersoonsdeken, maar dat is logisch šŸ™‚ Wel een verademing eigenlijk!

Nog een close upje van de steek (sorry, de kwaliteit van de foto is niet zo denderend, maar ik was het een beetje vergeten en toen was het inmiddels donker en toen moet ik flitsen en dat soort gedoe).

Ik haak met een zachte katoen van Scheepjes en haaknaald nummer 3. Heerlijk!

Hoe vind jij hem? Heb jij ook weleens een dekentje voor een ledikantje gehaakt? Zo ja, deed je daar lang over?

Liefs,

Mirjam

EĆ©n gedachte over “Haakperikelen #2 ledikantdekentje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *