Bijbel Journaling #35 Light of the world

Een van mijn favoriete liedjes is het lied ‘City on a hill’ van Casting Crowns en de Bijbel Journaling bladzijde die ik vandaag laat zien is het plaatje wat ik altijd in mijn hoofd heb bij dat lied! Het gaat namelijk over Mattheüs 5, waar Jezus zegt dat Zijn volgelingen als licht in de wereld zijn!

Een stad op een berg, die kan toch niet verborgen blijven? Die geeft licht, wat door iedereen die er naar kijkt gezien kan worden! Toch vind ik het lastig om handen en voeten te geven aan deze tekst. Hoe geef je het praktisch vorm en zeker als je een introvert persoon bent? Persoonlijk vind ik het erg lastig om over mijn geloof te praten (ik weet het, ik schrijf elke week berichtjes op mijn blog, maar dat is heel anders dan daadwerkelijk het gesprek aangaan). Natuurlijk, ik weet zeker dat God bestaat en ik geloof dat Jezus, Zijn Zoon is opgestaan uit de dood en dat Hij geleden heeft om voor mijn zonden te betalen. Maar hoe leg ik dat uit aan iemand die dit niet gelooft?

Maar als ik nog eens aan dat plaatje van die stad denk, dan valt het kwartje. Het gaat er niet om wat mensen horen, maar om wat mensen zien! Een stad op een berg blijft niet verborgen omdat iedereen hem hoort, maar omdat iedereen het ziet! Augustinus zei (volgens mij): “Getuig altijd van je geloof, desnoods met woorden.”

Het plaatje is ook gebaseerd op een screenshot die ik nog op mijn telefoon had. Ik heb helaas niet kunnen achterhalen waar het vandaan kwam, dus ik kan helaas geen credits geven. Maar wederom, dat plaatje was met verf gedaan en ik gebruikte kleurpotloden en een witte gelpen.

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *