Schrijven #7 Update ‘Chaos’

Ik weet haast niet hoe ik dit berichtje moet beginnen, ik ben gewoon zo excited. Want… het is inmiddels al zeven dagen geleden dat ik het laatste woord schreef aan ‘Chaos’. En dat kun je natuurlijk op twee manieren opvatten en welke het is, dat lees je in dit berichtje!

Ik zou natuurlijk niet zo blij zijn als ik al zeven dagen niets meer geschreven had aan een verhaal wat nog niet af was. Dus, inderdaad, ik heb vorige week dinsdag mijn derde verhaal afgeschreven! Erna heb ik het meteen naar een van mijn beste vriendinnen gemaild om het vervolgens even los te laten en afstand te nemen van het verhaal.

En nu begint stap 1 van de dingen die je moet doen als je een verhaal hebt geschreven, de eerste edit ronde. Als ik dat gedaan heb, stuur ik het op naar de redacteur van mijn uitgever en hoop ik dat ze het willen uitgeven ;-). Ondanks dat er al twee boeken van mij zijn uitgegeven twijfel ik best wel aan het verhaal. En vooral aan mezelf. Want wat als ze dit niet goed genoeg vinden? Wat als ik de afgelopen tijd helemaal voor niks aan dit verhaal heb geschreven? Tegelijkertijd moet ik mezelf voorhouden dat je nooit voor niks schrijft, het is een vaardigheid die dagelijkse training vereist.

Gelukkig ben ik nu weer wat enthousiaster en ga ik straks aan het edit proces beginnen. Dit komt onder andere door leuke berichtjes die ik van die vriendin waar ik het verhaal naar toe had gestuurd, kreeg. Zij vindt het verhaal beter dan de andere twee boeken en dat doet me goed, dat geeft vertrouwen om het boek te reviewen, hier en daar wat dingen veranderen en het dan gewoon op te sturen. Dat ik dan weer een vakje in mijn jaardoelenbingo kan inkleuren, is natuurlijk een leuke bijkomstigheid!

Als ‘Chaos’ ook een boek wordt, zal ik dat natuurlijk zo snel mogelijk laten weten!

Liefs,

Mirjam

Eén gedachte over “Schrijven #7 Update ‘Chaos’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *