Zelfs ik bak #5 Koffie-ijs

Oké, iets met ijs heet officieel geen bakken, maar dat maakt niet uit! Vandaag heb ik weer een recept voor jullie, dat mijn vader zo lekker vindt, dat hij het liefst zou zien dat ik het elke dag voor hem zou maken! Het is super simpel en je hebt maar twee ingrediënten nodig!

Toen ik afgelopen zomer in Engeland was, zijn we op de laatste avond uit eten geweest bij een Italiaans restaurant. Ze hadden een volledig glutenvrije kaart 🙂 Als toetje nam ik koffie-ijs, roomijs met espresso. Ik nam twee lactasepilletjes, vanwege de enorme hoeveelheid melk in het ijs. Maar… voor mijn lactose intolerante medemens: het ijs van swedish glace is glutenvrij, lactosevrij en vrij van nog wat andere dingen. Daarom gebruiken wij thuis altijd dit ijs, want lactasepilletjes werken niet altijd even goed (en zijn ook vrij prijzig).

Dit heb je nodig

  • twee of drie lepels roomijs (vanille)
  • een halve theelepel oplos espresso
  • 40 ml kokend water

Je kunt het natuurlijk ook met originele espresso doen, maar aangezien wij geen luxe koffiemachine hebben, gebruik ik gewoon oplos espresso van de Albert Heijn. Je schept het ijs in een schaaltje, lost de espresso op in het water en schenkt het over het ijs heen. En dan genieten!

Ikzelf vind het heerlijk, het doet me denken aan frappuccino’s van de Starbucks, maar dan een stuk goedkoper! Laat het me weten in een comment als je dit recept ook wilt uitproberen!

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *