Art journal #1 A hymn to God the Father

Toen ik afgelopen zomer in Engeland was, zag ik bij de Paperchase zo’n ontzettend tof notitieboekje dat ik die écht niet kon laten liggen. Het was een blanco boekje en ik had er al vrijwel meteen een bestemming voor: een art journal! Vandaag laat ik de eerste bladzijde die ik maakte zien!

In mijn derde jaar van de lerarenopleiding lazen we bij het vak Culture and literature een aantal gedichten. Een ervan was het gedicht a hymn to God the Father, geschreven door John Donne. Nu had ik tijdens mijn studie Engelse Taal en Cultuur op de universiteit Utrecht ook al een gedicht van deze man gelezen en het trok dus mijn aandacht.

Nu kan ik het gedicht helemaal analyseren en uitleggen, maar ik hoop dat jullie er zelf ook uit komen! Zo niet, stel gerust vragen hierover 😉

De reden dat ik het gedicht zo mooi vind, komt vooral door het laatste gedeelte. De sin of fear is een heel herkenbare. Soms denk ik wel eens: maar als ik nu sterf, is het dan wel goed, is het wel echt? Die angst komt af en toe naar boven en lange tijd heb ik me hierdoor heel erg onzeker over mijn geloof door gevoeld. Ik dacht dat ik de enige persoon was met twijfels. En toen las ik dit gedicht, zwart op wit staat het er dat ik niet de enige ben die twijfelt. Natuurlijk, het is niet goed om te twijfelen aan God, maar daarom vraagt de auteur hier ook om vergeving. En als God die zonde van angst heeft vergeven, dan is het goed, dan hoef ik niet meer bang te zijn! En daar gaat het om, telkens weer terugkeren naar God.

Mijn eerste Art Journal verhaal is meteen een heel persoonlijke. Maar dat is, dacht ik, ook de bedoeling van creativiteit en kunst in het algemeen. Dat je iets persoonlijks kan delen met de wereld op een manier die bij jou past.

Ik hoop dat jullie het mooi vinden om het te lezen en stiekem hoop ik natuurlijk ook dat je het gedicht net zo mooi vind als ik 😉

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *